Joi, 28 octombrie, s-a desfășurat în regim online, workshop-ul dedicat industriei portuare și sectorului logistic al transportului marfă, organizat în cadrul proiectului ”Stagii de practică inovative pentru dobândirea de competențe în sectoarele economice cu potențial competitiv” (POCU/626/6/13/133383), implementat de Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” în parteneriat cu Asociația ”Noul Val” din Constanța.

La eveniment au participat specialiști din companii de servicii portuare (SC Chimpex S.A., S.C. UMEX S.A., S.C. River Brokerage, S.C. Lion Shipping & Chartering S.R.L.), respectiv reprezentanți ai Federației Naționale a Sindicatelor Portuare.

Seminarul a abordat cu prioritate perspectivele de dezvoltare profesională a studenților selectați în grupul țintă al proiectului, în special din domeniul inginerie și management navel și portuar și s-a bucurat de o audiență foarte largă, la eveniment fiind prezenți pe platforma online peste 120 de studenți ai Academiei Navale.

Urmatorul eveniment de diseminare este planificat pentru data de 11.11. 2021/17.00, fiind adresat cu precadere actorilor din industria transporturilor navale și studenților din grupul țintă aparținând specializărilor navigație și transport maritim, respectiv electromecanică și electromecanică navală.