Joi, 25 noiembrie (17.00-19.00), s-a desfășurat în format online, cel de-al treilea workshop tematic, dedicat activităților din domeniul construcțiilor și reparațiilor navale și altor activități cu caracter industrial, organizat în cadrul proiectului ”Stagii de practică inovative pentru dobândirea de competențe în sectoarele economice cu potențial competitiv” (POCU/626/6/13/133383), implementat de Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”, în parteneriat cu Asociația ”Noul Val” din Constanța.

La acest eveniment au participat experți din domeniul construcțiilor și reparațiilor navale, al producției de materiale de construcție și activităților offshore, astfel: Ing. Marian Marc (manager departament reparații nave în cadrul Șantierul Naval Constanța), Dr.ing. Dragoș Ionuț Neagu (Director executiv Black Sea Offshore Centre, Constanta), Ing. Teodor Andrei Mocanu (inginer naval în cadrul companiei Jalmare) și Ing. Albert Constantin Sala (coordonator producție, director executiv în cadrul Carmeuse Holding).

Invitații au împărtășit celor peste 100 de studenți participanți de la toate programele de studii, aspecte din experiența lor profesională sau referitoare la provocările întâmpinate în carieră și la oportunitățile de dezvoltare în carieră în contextul globalizării proceselor de producție.

Următorul workshop în cadrul proiectului este planificat pentru data de 16.12. 2021/17.00, fiind dedicat identificării metodelor de inovare socială și bunelor practici pentru combaterea discriminării în rândul femeilor care își desfășoară activitatea în industria maritimă.