Joi, 16 decembrie (17.00-19.00), s-a desfășurat în regim hibrid, cel de-al patrulea și ultimul workshop tematic, dedicat metodelor de inovare socială și bunelor practici pentru combaterea discriminării în rândul femeilor care-și desfășoară activitatea în industria maritimă, organizat în cadrul proiectului ”Stagii de practică inovative pentru dobândirea de competențe în sectoarele economice cu potențial competitiv” (POCU/626/6/13/133383), implementat de Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” în parteneriat cu Asociația ”Noul Val” din Constanța.

La eveniment au fost invitați în calitate de speakeri, experți de gen feminin care activează în domeniul transporturilor navale, în sectoare diverse, atât din cadrul autorităților publiece și al administrației centrale, cât și din sectorul de crewing, respectiv ofițeri de punte și controlori de trafic naval.

Prin sistemul de videoconferință au prezentat ing. Laura Monica Patrichi (consilier superior în cadrul Ministerului transporturilor și infrastructurii) și ing. Iuliana Elisabeta Grădinaru (Senior Crew Operations Manager la Oldendorff Carriers GmbH&Co, Germania), iar în format fizic au prezentat ing. Cristina Mihaela Cliseru (referent departament Marketing-Reparații nave în cadrul Șantierului Naval Constanța), ing. Teodora Mădălina Furtună (șef Departament Management Trafic Naval, Administrația Canalelor Navigabile Constanța) și ing. Nicoleta Pascal (Chief Officer la Celebrity Cruises).

Invitații au abordat tema discriminării de gen pentru personalul feminin care activează în industria maritimă, accentuând faptul că pe parcursul carierei nu au întâmpinat dificultăți majore din această perspectivă.

La finalul celor patru workshop-uri, sesiunile de instruire au cumulat un număr de peste 500 de studenți din cadrul Academiei Navale, care au fost informați prin intermediul specialiștilor invitați, cu privire la regulile de bună practică în activitățile portuare, logistice, de transport naval și conexe.