Joi, 11 noiembrie (17.00-19.00), s-a desfășurat în regim online, cel de-al doilea workshop tematic, dedicat industriei maritime și transportului naval, organizat în cadrul proiectului ”Stagii de practică inovative pentru dobândirea de competențe în sectoarele economice cu potențial competitiv” (POCU/626/6/13/133383), implementat de Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” în parteneriat cu Asociația ”Noul Val” din Constanța.

La acest eveniment au participat comandanți de cursă lungă și ingineri specialiști în domeniul naval cu experiență pe piața serviciilor de transport maritim și cu expertiză deosebit de valoroasă la bordul navelor maritime, astfel: CLC Laurențiu Mironescu (expert CERONAV și președinte al Ligii Navale Române), CLC Dr. Marius Apetroaei (lector Academia Navală), CLC Gheorghe Timofei (instructor asociat CERONAV), CLC Paul Picea și Ofițerul Electrician Robert Ștefan Mitrea.

Invitații s-au adresat unei audiențe largi, însumând peste 130 de studenți selectați în cadrul grupului țintă al proiectului, fiind abordate subiecte de mare interes cu privire la perspectivele de dezvoltare profesională la bordul navelor maritime și la provocările profesiei de marinar, respectiv de inginer specialist în transporturile navele.

Urmatorul eveniment de diseminare în cadrul proiectului este planificat pentru data de 25.11. 2021/17.00, fiind adresat cu precadere actorilor din industria construțiilor și reparațiilor de nave și studenților Academiei Navale, care vizează dezvoltarea unei cariere în acest domeniu.